FLORA NORVEGICA-kolleksjonen på Gave & interiør


GAVE & INTERIØR 2010 ER OVERSTÅTT!
For meg innebar messa en riggedag og fire korte (men hektiske) dager på messestand for Finn Schjøll og Rauma Ullvarefabrikk.
Finn hadde en samlestand der han presenterte sitt prosjekt FLORA NORVEGICA.

Konseptet består av et flott servise fra Porsgrunn Porselen, vaser fra Hadeland Glassverk, puter/pledd/paneler fra Røros-Tweed, et vakkert sølvbestikk, stoffer fra Solberg, og til slutt et knippe strikke- og hekledesign fra Rauma Ullvarefabrikk.

Sistnevnte produsent har altså valgt å bruke meg som designer – og prosessen har vært utrolig morsomt. Finn er en frodig og kreativ mann som tenker utenfor boksene og har de mest vanvittige innfallsvinkler – på en positiv og morsom måte. Han hadde noen ideer som vi sammen har videreutviklet, og jeg har formgitt og designet de tingene vi kom opp med.

Vi har hentet farger og former fra serviset, som i tillegg til å omfatte norske vekster også favner småkryp av ymse slag, eksempelvis maur, sommerfugler og øyenstikkere.

Kolleksjonen inneholder både strikkede og heklede design.

De heklede tingene er alle laget av en og samme blomsterheklelapp – som har blitt til pulsvarmere, skjerf, lue, jakke, sjal og slumreteppe.

De strikkede tingene er mer på interiørbiten, og her er det lagt opp til et vell av muligheter med hensyn til farge- og dekorvalg.

Oppskrifter kommer i et hefte eller en bok etter hvert, forhåpentligvis nå i vår.

ROMERIKES BLAD var på besøk på standen og intervjuet meg. KLIKK PÅ FAKSIMILE FOR Å LESE ARTIKKELEN.

Skroll til toppen