Oppskrift på heklet sølvveske

Denne veska er utrolig enkel å lage! Det hekles fastmasker med dobbelt garn, og ringene hekles inn underveis. Ringene er for øvrig plan- og tannskiver, som fås kjøpt for eksempel i en jernvarehandel. Det er ikke nødvendig å træ skivene inn på tråden før du setter igang, det er bare å stikke nålen gjennom skiva der du ønsker å hekle den inn.

HEKLET VESKE
Mål u/hank:
Høyde 18,5 cm, bredde 15 cm.
Garn:
Concorde (36% polyester, 64%viskose), 75 g (3 nøster) sølv 21.
Ring 71 22 05 00 (Rauma Ullvarefabrikk) for spørsmål om garnet.
Materialer:
Sølv veskelås (art nr. 512722) fra Panduro (69 36 45 00). 300-400 plan- og låseskiver i forskjellige størrelser (fås i byggevarebutikker, Clas Ohlson og lignende)
Veil. heklenål
nr. 2,5.
Heklefasthet:
23 fm med dobbel tråd = 10 cm i bredden.
Hekle prøve. Heklefastheten må stemme for at vesken skal få oppgitte mål. Bytt eventuelt til grovere eller finere nål.
OBS!
Les gjennom hele oppskriften før du begynner.

Veske
Skiver:
Sorter plan- og tannskiver på forhånd. Legg dem i hauger etter størrelse, og del hver størrelse i 2 hauger: 1 haug til forstk og 1haug til bakstk. Legg haugene til forstk for seg og haugene til bakstk for seg. Det enkleste er å planlegge i forkant hvilke skiver som skal brukes på de enkelte radene oppover – det hekles inn skiver på omtrent 22 rader. For- og bakstk hekles nedenfra og opp, slik at de største skivene brukes først. Bland inn mindre skiver av og til, slik at det blir en jevn overgang mellom skivestørrelsene oppover. Helt øverst brukes stadig færre skiver per rad.
Forstk:
Hekle med dobbel tråd.Legg opp 38 m.
1.rad:
Snu med 1 lm, 1 fm i hver m, = 38 fm.
2.rad:
Snu med 1 lm, 1 fm i hver m, samtidig som det hekles inn 8-10 skiver jevnt fordelt på raden – en skive hekles inn ved å stikke nålen inn i skivehullet før m hekles.
Gjenta 1.-2.rad oppover til arb måler ca 12,5 cm.
Hekle neste rad slik: hekle km over de 2 første m, hekle fm til det gjenstår 2 m, = 34 m på raden. Hekle fm-rader videre over disse m (det hekles inn skiver som før) til arb måler ca. 6 cm fra fellingen og 18,5 cm totalt.
Bakstk:
Hekles som forstk.
Montering:
Legg for- og bakstk sm med vrangen ut, og sy sm nederst, og langs sidene opp til fellingen. Vreng, og sy fast veskelåsen øverst.

Forkortelser
arb = arbeidet
fm = fastmaske
g = gram
km = kjedemaske
lm = luftmaske
m = maske
sm = sammen
stk = stykke
u/ = uten
veil = veiledende

Skroll til toppen