Heklet teppe

Tags

, , , , ,

Teppet er sydd sammen av mange heklede Fargerik teppemotiver.

Til slutt er det heklet en tungekant på hver side av den ytterste lapperaden på teppet, se bildet under.

Jeg har foreslått to fargevarianter, og dessuten to forskjellige størrelser.

Øverst det lyse temaet med innslag av pasteller, sølv og gull. Til høyre en mer fargerik utgave. Her tenkte jeg meg teppet som blomster i gresset, derfor grønn bunn påstrødd fargerike blomster.

Foto:RaumaRauma_Hekleteppe

8 Responses to “Heklet teppe”

 1. sigrid anny says:

  Utrolig flott teppe! Er dette noe for en relativt ny hekleentusiast? Kanskje du kan anbefale et startprosjekt? Lekre farger på begge disse teppene!

 2. benterovik says:

  Moro at du liker teppene :)
  Er de noe for en ny hekleentusiast? Er litt usikker – det kommer an på hvor trenet du er, og ikke minst hvor tålmodig du er!
  Til disse teppene må du nemlig kunne det meste av masker (luftmasker, kjedemasker, fastmasker, staver, dobbeltstaver og tredobbeltstaver), og du trenger MANGE lapper til et teppe! Men når det er sagt, så hekles alle lappene helt likt, både de flerfargede og de ensfargede, så når du kommer inn i det er det ganske enkelt. En idé er kanskje å hekle bare noen få og montere dem sammen til et putetrekk eller et skjerf?
  Dersom du er absolutt HELT heklefersk, er sølvvesken (du finner oppskrift under hekledesign) kanskje noe jeg vil anbefale. Om du synes den er litt too much, så kan du for eksempel hekle den uten ringene…. eller i en annen farge…. eller i striper…… mange muligheter…. bare pass på at heklefastheten blir riktig, ellers vil ikke håndtaket passe….
  Lykke til i alle fall…. :)

 3. Frida says:

  Hvor har du funnet oppskriften?

 4. benterovik says:

  Hei! Oppskriften har jeg ikke funnet, men laget selv. Alt som er presentert på sidene mine, er designet av meg, og jeg står også for oppskriftene. Dette heklede teppet er et design jeg har laget for Rauma Ullvarefabrikk, og oppskriften fås i garnforretninger som fører garn fra Rauma.

 5. Carina says:

  Fantastisk fine tepper!!! :)
  Er det slik at du selger disse?

 6. benterovik says:

  Hei Carina,
  Takk :-)
  Nei, jeg selger nok ikke teppene….
  Har kun laget design og oppskrift, slik at de som vil kan hekle dem selv.

 7. Siv says:

  Hei!
  Dette var eit vakkert teppe. Kunne gjerne ha tenkt meg å hekla eit slikt teppe, men kvar kan ein få tak i oppskrifta?

  Mvh
  Siv

 8. benterovik says:

  Hei Siv,
  Takk – hyggelig at du liker teppet :-)
  Oppskriften bør du få tak i hos Rauma Ullvarefabrikk, eller hos butikker som forhandler garn derfra. Teppet er Modell 6 i heftet Hekling 2 fra Rauma.
  :-) Bente


Leave a Reply

Copyright © 2022 Bente Presterud Design. Webdesign: Senson